07:21:10 19.03.2024
Stiri

Două state arabe îi dau „șah-mat” lui Kim Jong-un pe o resursă vitală regimului de la Phenian

Știri 22.09.2017 08:01 Vizualizări2387 Autor: Ziarul National
Două state arabe îi dau „șah-mat” lui Kim Jong-un pe o resursă vitală regimului de la Phenian Sursa: digi24.ro


Quatarul și Kuweitul au decis să împiedice eliberarea de noi vize pentru muncitorii nord-coreeni. În următoarele luni aceștia vor fi obligați să părăsească cele două state arabe.

„Aproximativ 1.000 (de muncitori – n.r.) rămân, dar acest număr va scădea pe măsură ce contractele de muncă vor expira. Vizele pentru cetățenii nord-coreeni nu vor fi reînnoite”, au declarat autoritățile guvernamentale de la Doha, transmite Reuters, potritiv Alaraby.

Muncitorii nord-coreeni din afara granițelor sunt considerați o sursă importantă de venituri pentru regimul de la Phenian.

Decizia Qatarului vine după ce Kuweitul a anunțat că va expulza muncitorii din Coreea de Nord și pe ambasadorul nord-coreean din Al-Kuweit.

De asemenea, și autoritățile spaniole i-au cerut, luni, ambasadorului Coreei de Nord la Madrid, Kim Hyok-chol, să părăsească țara până la sfârșitul lunii, în semn de protest față de testele nucleare ale Phenianului, catalogate de către diplomația spaniolă drept o „gravă amenințare la adresa păcii”.

Măsuri similare au fost luate recent de Peru și Mexic.

Președintele american Donald Trump a criticat marți la ONU „regimul vicios” nord-coreean, amenințând că va „distruge total” Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian.

Liderul nord-coreean s-a angajat într-o „misiune sinucigașă”, a declarat președintele american în primul său discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, referindu-se la Kim Jong-un cu apelativul „omul-rachetă”.

El a avertizat Phenianul că, în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apere sau să-și apere aliații, „nu vom avea altă opțiune decât să distrugem total Coreea de Nord”.

„Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigașă pentru el și pentru regimul său”, a spus Trump, subliniind că programul nuclear al regimului nord-coreean „amenință întreaga lume cu o pierdere inimaginabilă de vieți omenești”.

Donald Trump a criticat de asemenea țările care au schimburi comerciale cu Phenianul, printre care și China.

Sursa: digi24.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md