/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Basarabeanul Romeo Țurcan, profesor în Danemarca, a primit o diplomă de recunoștință din partea Guvernului

22 septembrie 2017, ora 06:46

Această diplomă vine să certifice activitatea profesională a domnului Țurcan, eforturile sale extraordinare depuse la susținerea învățământului superior din Republica Moldova. Diploma i-a fost înmânată de către Consulul Onorific al Republicii Moldova în Regatul Danemarcei, Asser Mortensen.

Evenimentul s-a petrecut în cadrul prelegerii inaugurale, susținută de către Romeo Țurcan. Pe durata ceremoniei, profesorul Țurcan a vorbit despre copilăria petrecută în Republica Moldova, de unde i se trag rădăcinile, dar și multe alte amintiri care-l leagă de țara noastră.

Romeo Țurcan este președintele Organizației Moldovenilor în Danemarca (OMD). Acesta are experiență de afaceri în sectoarele energetic, petrolier, militar, high-tech, și consultanță în management. Este o persoană activă, inițiind numeroase proiecte și activități prin care Republica Moldova beneficiază direct. În ultimii ani, fiind angajat la Universitatea din Aalborg, a inițiat și coordonat mai multe proiecte internaționale care au contribuit la dezvoltarea și consolidarea întregului sector al învățământului superior din Republica Moldova, colaborând cu mai multe universități din țară. Printre proiectele de succes pot fi menționate următoarele:

– ERASMUS+ „Introduction Problem Based Learning in Moldova: Toward Enhancing Students’ Competitiveness and Employability”;
– TEMPUS „Enhancing University Autonomy in Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram