/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

Filip s-a întâlnit cu un oficial american. „Rugăm SUA să susţină retragerea trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul ţării”

22 septembrie 2017, ora 06:00

Întâlnirea s-a axat pe consolidarea dialogului bilateral dintre Republica Moldova şi SUA. În context, Premierul Pavel Filip a menţionat că Guvernul Republicii Moldova a iniţiat procedura de înscriere în agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale a ONU a unui punct întitulat „Retragerea forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

„Rugăm SUA să susţină şi să încurajeze adoptarea unei rezoluţii de către Adunarea Generală a ONU privind retragerea trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul ţării”, a declarat Prim-ministrul Pavel Filip.

Un alt subiect discutat de oficiali vizează consolidarea Dialogului Strategic RM-SUA prin desfăşurarea Reuniunilor la nivel de Coordonatori şi Grupuri de lucru sectoriale.

În context, şeful Executivului de la Chişinău a exprimăm gratitudine pentru asistenţa oferită de SUA pe parcursul ultimilor 25 de ani, fonduri care au contribuit atât la modernizarea statului, în beneficiul cetățenilor, cât și la sporirea încrederii acestora în direcția pro-vestică de dezvoltare a țării.

La rândul său, Subsecretarul SUA, Thomas Shannon, a încurajat Guvernul să continue realizarea reformelor care au ca scop modernizarea ţării şi creşterea calităţii nivelului de viaţă al cetăţenilor Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram