Actualitate

Vânzările de cărţi la sate pot aduce venit

Cred că aceasta se întâmplă din cauza că nici bibliotecile, nici bibliotecarele, care sunt indiferente de cărți, nu-s abonate la TIMPUL. Pentru a înțelege mai bine situația, să luăm exemplul farmaciilor din sate. Acestea sunt aprovizionate cu medicamente de către firme care îşi au sediul în alte localități. Astfel, oamenii vin şi comandă leacurile. Farmacista, cu ajutorul Internetului, comandă de la firmă medicamentul cerut, pe care firma i-l trimite cu mașina. Aşa procedează și farmacista din Drepcăuţi, şi cred că toate farmacistele de la sate.

Adesea văd prin Drepcăuţi și o maşină cu inscripţia „Fabrica de carne din Bulboaca, r-nul Anenii Noi”. Maşina dată aduce marfă nu numai la Drepcăuţi şi Criva, ci prin toate magazinele din localităţile prin care trece. Fabrica e cointeresată să-şi vândă marfa şi face tot posibilul în această privinţă.

Zilnic, vin prin sate și alte maşini de la Bălţi, Chişinău şi din alte localităţi, care aduc marfă la magazinele din sate. Aşadar, constatăm că producătorii depun toate eforturile pentru a exista şi a avea profit.

De ce nu se procedează aşa şi în cazul literaturii? Să înfiinţeze cineva o firmă, care, împreună cu bibliotecarele de la sate, să se ocupe cu vânzarea cărţilor. Cei mai interesați de aceasta ar trebui să fie scriitorii și Uniunea Scriitorilor din Moldova, ca instituție. Mai întâi, e necesar de găsit un om care ar fonda firma şi ar crea locuri de muncă. Ar fi bine ca fir 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *