Partidul Liberal rămâne încă fără un deputat; Cum își motivează gestul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce a fost părăsit de Iurie Dârda, care astăzi s-a și alăturat majorității parlamentare, Partidul Liberal mai rămâne fără un deputat. Este vorba despre Oleg Ogor, care a anunțat că părăsește formațiunea pe pagina sa de Facebook.

„Mulţi ani am luptat pentru valorile naţionale şi apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Am depus nu doar efort, ci şi mult suflet în acţiunile personale şi ale echipei liberale. Cred, că principiile liberalismului, dar şi ataşamentul nostru faţă de ideea Unirii cu România, trebuie să domine inimile compatrioţilor. Constat, cu mare regret, că acele cauze pentru care pledez s-au devalorizat total la vârful Partidului Liberal. Liderii Partidului Liberal încurcă politica partidului, iar până la urmă a ţării, cu propriile interese. Raţiunea a fost înlocuită cu emoţiile, iar argumentele logice – cu bâlbîeli în spaţiul public. Un astfel de comportament al conducerii formaţiunii distruge şi acel gram de încredere, ce a mai rămas în privinţa Partidului Liberal”, a menționat Ogor.

El a anunțat c,ă începând de astăzi, renunţă la calitatea de membru al fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal şi părăsește rândurile acestui partid.

„Voi activa în continuare în calitate de deputat neafiliat, pledând pentru realizarea acelor promisiuni făcute de Partidul Liberal în campania electorală şi pentru susţinerea vectorului european de dezvoltare a ţării. Recomand celor, care vor încerca să mă acuze, să nu caute vinovaţi în altă parte, pentru că ei sunt chiar la vârful Partidului Liberal. Ştiu care este starea de spirit al multor membri ai Partidului Liberal şi ştiu, ce cred ei despre modul în care formaţiunea se tratează ca „Partidul sunt Eu”. Este un principiu leninist, care nu are ce căuta într-o societate democratică şi într-un partid liberal”, a mai menționat Ogor.

El părăsește partidul la exact un an după ce obținuse mandatul de deputat. PL rămâne astfel cu 9 parlamentari, din 13, câte mandate obținuse în cadrul alegerilor din noiembrie 2014.

Ogor este cel de-al 37-lea deputat care părăsește formațiunea în rândurile căruia a fost ales deputat. Toți s-au alăturat majorității parlamentare, coordonată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...