/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Denunț penal la Procuratură. PAS îl acuză pe Plahotniuc de uzurparea puterii în stat

missing
21 septembrie 2017, ora 19:36

Vom cere prin acest denunț atragerea acestuia la răspundere pentru uzurparea puterii în stat. Vladimir Plahotniuc a reușit să încropească, prin șantaj și corupție, o majoritate parlamentară și să controleze toate puterile în stat. Parlamentul este doar o mașinărie de vot pentru că toate deciziile sunt impuse de că Vladmir Plahotniuc. Iar Guvernul, puterea executivă, se întrunește în ședințe formale doar pentru a confirma ceea ce le indică șeful lor”, susține Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu susține că Procuratura și instanțele judecătorești ar fi controlate de către Vlad Plahotniuc.

„Chiar dacă noi înțelegem că Procuratua este capturată, le mai dăm o șansă prin acest denunț să reacționeze. Dacă nu reacționează, o să răspundă mai târziu. Plahotniuc reușește să impună, să numească în funcție toți judecătorii obedienți”, a adăugat Sandu.

Denunțul a fost înregistrat la Procuratura Generală.

Contactați de TV8, responsabili de la Procuratură ne-au comunicat că documentul va fi examinat în termen de o lună. Vlad Plahotniuc nu a răspuns la telefon, iar în apărarea lui a sărit finul său de cununie, Andrian Candu. Președintele Parlamentului susține că acuzațiile Maiei Sandu sunt „povești”.

În general, e regretabil că sunt nevoit să comentez fantazme și povești. Am impresia că, pur și simplu, unii deja sunt lipsiți de inițiative și propuneri bune și atunci își pornesc alte motoare în imaginație și vin cu tot felul de propuneri care nu sunt realiste deloc”, a declarat Andrian Candu după ședința Parlamentului.

La câteva ore după depunerea denunțului împotriva lui Vlad Plahotniuc, Procuratura Generală a anunțat că a respins denunțul depus anterior împotriva lui Igor Dodon prin care PAS îl acuza pe șeful statului de trădare de patrie și dezbinare naționala.

Procuratura susține că nu există nici o bănuială ca Igor Dodon să fi comis vreo infracțiune, iar declarațiile politice pe care le-a făcut nu pot servi ca bază pentru pornirea urmăririi penale. Maia Sandu a reacționat. Ea a menționat pe Facebook că „trădătorul de țară Igor Dodon a fost salvat de prietenul său, uzurpatorul Vladimir Plahotniuc”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram