UE va realiza în R.Moldova două proiecte în valoare de 5,5 milioane euro

Uniunea Europeană va  realiza în Republica Moldova două proiecte în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro, care au drept obiectiv implementarea Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Componentele principale ale acestora au fost prezentate de liderii proiectelor în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.

 Primul proiect, ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA)”, are o durată de 24 luni și drept scop sporirea sensibilizării opiniei publice și a mediului de afaceri, precum și înțelegerea beneficiilor Acordului de Asociere/DCFTA integral implementat și participativ.

Proiectul ”Sprijin pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova” va dura 36 luni și conține mai multe componente de bază ]n acest domeniu.

Vicepremierul Octavian Calmîc a reiterat importanța suportului continuu acordat de Uniunea Europeană, menționând că Ministerul Economiei și Infrastructurii va acorda tot suportul echipelor de experți în implementarea acestor două proiecte.

Ceremoniile de lansare ale ambelor proiecte sunt planificate pentru lunile octombrie și noiembrie 2017.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.