PD nu va susţine iniţiativa PL de demitere a lui Dodon: „Procedura e mai complicată decât o acţiune de PR”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inițiativa Partidului Liberal (PL) de a-l demite pe şeful statului, Igor Dodon, este o acţiune de PR, susține speakerul Andrian Candu, în opinia căruia procedura de demitere a şefului statului este „mult mai complicată” decât îşi imaginează liberalii.

Candu declară că suspendarea președintelui prin impeachment e o procedură complicată, care însă nu se face prin înregistrarea unui proiect de hotărâre de Parlament, așa cum au făcut astăzi liberalii, care propun revocarea din funcţie a lui Dodon prin referendum.

„Potrivit procedurii, trebuie formată o comisie care examinează care sunt încălcările. Dosarul cu încălcările constatate se expediază la Curtea Constituțională, care se expune privitor la existența unor circumstanțe, apoi Parlamentul ia o decizie. Ulterior, trebuie de organizat un referendum. Deci e mult mai complicat decât să faci pur și simplu o acțiune de PR, precum au făcut-o colegii din PL”, a spus Candu.

În context, acesta a declarat că acţiunile președintelui sunt analizate amănunțit şi, la momentul în care vor fi constatate încălcări ele Constituției Parlamentul se va expune printr-o acțiune corespunzătoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...