Maria Ciobanu, despre traseiștii din Parlament: Şi-au trădat electoratul pentru „Borsetka”, dosare penale puse la murat şi funcții importante

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trădarea devine un fenomen obișnuit în rândul politicienilor, iar traseismul politic trece neobservat, apreciază deputata liberal-democrată, Maria Ciobanu, în contextul părăsirii partidului şi fracțiunii PL de către Iurie Dârda, care s-a declarat începând cu sesiunea de toamnă ca fiind deputat independent, iar astăzi a susţinut toate cele opt proiecte de legi revotate de majoritatea parlamentară după ce au fost trimise de Igor Dodon spre reexaminare.

„Omul se deprinde cu toate… Astăzi trec aproape neobservate trădările, traseismul politic, minciuna din capul mesei. Am urmărit reacția la anunțul deputatului Iurie Dârda că părăsește PL și m-am îngrijorat. Unii au zâmbit sarcastic, alții au făcut glume, iar pe mulți nu îi mai interesează. Este grav, în viziunea mea, că trădarea devine un fenomen obișnuit. Nu mă refer la liderul PL, ci la acei care au votat cu PL. De ce Dârda nu spune un cuvânt despre ei? De ce nu a găsit de cuviință să îi roage pe votanții PL să îl ierte? Alegătorii PL l-au trimis în Parlament să-i reprezinte pe ei, nu pe acei care i-au pus dosarele penale la murat. De ce nu și-a depus mandatul, dacă nu mai poate merge alături de Ghimpu? S-a schimbat cumva Ghimpu? Nu, firește! El rămâne fidel repertoriului său”, a reacţionat deputata.

Citeşte şi: Declarat „independent”, Iurie Dârda a revotat alături de majoritatea parlamentară toate proiectele pe care nu le-a susţinut fiind în PL

În context, aceasta se întreabă pe cine reprezintă traseiștii în Parlament. „Acei care au votat cu PCRM, adică cu Violeta Ivanov, Reșetnicov și toate cele 14 gorile, au votat pentru vectorul european al Republicii Moldova? Electoratul PLDM a fost întrebat de către „boierii” Știrbate, Balan, Creangă, Nae-Simion Pleșca, Grișciuc, Carpov, „simplu” ex-premier Leancă, „mironosițele”” Spătaru și Goța etc., dacă el acceptă trădarea lor?”, întreabă Ciobanu.

În opinia acesteia „orice ar spune traseiștii din Parlamentul Republicii Moldova, ei au trădat electoratul pentru una dintre cele trei opțiuni: „Borsetka”, dosare penale puse la murat şi funcții importante, pentru a agonisi averi”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...