Un procuror general american a dat în judecată administrația de la Casa Albă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorul general al statului american California a dat în judecată administraţia preşedintelui Donald Trump, care ar urma să lanseze în această toamnă construirea unui tronson din zidul antiimigraţie de la frontiera cu Mexicul, relatează AFP, Reuters şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Xavier Becerra afirmă că administraţia Trump încalcă astfel constituţia SUA, legislaţia californiană şi federală cu privire la mediu şi normele federale care nu autorizează proiectul zidului, potrivit unui comunicat difuzat miercuri de parchetul federal din San Diego, oraş californian situat la graniţa mexicană, unde a fost intentată acţiunea.

În august, guvernul american a anunţat că au fost selectate patru firme pentru construirea unor prototipuri de zid de beton armat, pe o lungime de circa 20 km, lângă San Diego. Administraţia a lansat şi o licitaţie pentru alte materiale decât beton. Costul proiectului nu a fost anunţat, acesta urmând să fie negociat cu Congresul, care pregăteşte bugetul pentru anul fiscal următor ce începe la 1 octombrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...