Încă un deputat a părăsit Partidul Liberal. Dârda: „PL se pare că este deja la final de drum”

21766816_2036003599991129_3827462167497436425_n

În cadrul ședinței speciale a Parlamentului, care s-a desfășurat astăzi, deputatul liberal, Iurie Dârda a anunțat că părăsește fracțiunea PL. Acesta nu a făcut declarații în Parlament, însă și-a explicat decizia pe pagina sa de facebook. Deputatul a menționat că situația în PL este gravă și că acesta se află la sfârșit de drum. Dârda a precizat că-și va desfășura activitatea ulterioară în Parlament ca deputat independent.

În postarea pe care a făcut-o în acestă dimineață pe pagina sa de facebook, Dârda a explicat motivele pentru care părăsește fracțiunea. Acesta a specificat că a încercat să facă ceva pentru a scoate PL din impas, dar a înțeles că nu există suficientă energie în partid pentru acest lucru.

După discuții cu mai mulți colegi, atât până la recentul anunț de ieșire din fracțiune, dar și după, am înțeles că mulți dintre ei înțeleg situația gravă în care se află PL, dar din păcate unii s-au resemnat și așteaptă pur și simplu „finalul”, care ar putea fi la alegerile din 2018. Pe interior nu există energia necesară de mobilizare și a face schimbările care să-i readucă PL-ului credibilitatea.

Dârda consideră că PL nu se va apropia nici de pragul de trecere în Parlament la viitoare alegeri, pentru că în partid nu există o voință de schimbare.

Din păcate, PL se pare că este deja la final de drum, tare sper că greșesc când scriu asta, dar cu actualul mod de a face politica nu cred că vom reuși nici măcar să se apropie de pragul de trecere în Parlament la viitoarele alegeri. Am constatat că voința de schimbare pe interior nu există, este o lipsă totală de energie, nu există un plan de ieșire din această criză și nici nu văd cine l-ar putea face. Oricine vine cu un plan care presupune schimbări pe interior este perceput ca un dușman care vrea să aducă la schimbări în conducerea partidului.

Pe final acesta a menționat că își va desfășura, începând cu această sesiune parlamentară, munca în calitate de deputat independent și nu se va mai implica în vreun partid politic.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente