Atunci au fost realizat imagini video în care se vedea cum spălau angajaţii acestei grădiniţe vasele într-o cadă ruginită, iar carnea din care se prepara mâncarea pentru copii era în nişte saci de plastic aruncaţi la podea. După ce expertiza a constatat acest delict, s-a descoperit că firma vinovată – „GrefComerţ” – a câştigat licitaţia de livrare fără a avea vreun certificat veterinar-sanitar, iar vinovaţii nu au fost pedepsiţi.

În 2011, o altă directoare a aceleiaşi Grădiniţe nr.130 a fost prinsă în flagrant de ofiţerii anticorupţie în timp ce primea 150 de euro de la un părinte pentru a-i înregistra copilul în instituţia preşcolară. În cadrul percheziţiei efectuate în birou au mai fost depistate şi ridicate mijloace băneşti în mărime de 6300 de lei. Şefa grădiniţei risca atunci până la zece ani de închisoare şi amendă de până la 60.000 de lei.

În 2016, Grădiniţa nr.130 s-a făcut remarcată prin matineul „Adio, grădiniţă”, în cadrul căruia un grup de copii au fost plimbaţi cu limuzina. Se spune că ideea le-a aparţinut câtorva părinţi, aceştia dorind ca odraslele lor să aibă parte de un eveniment de neuitat.

Amintim că ieri aceasta a fost reţinută la locul de muncă şi escortată la CNA pentru audieri. Aceasta este bănuită ar fi pretins şi primit 1800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniţă.