Trucuri pentru a elimina petele lăsate de antiperspirante: cum să vă folosiţi de sare, oţet şi vodcă pentru a salva hainele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Petele de antiperspirant devin un coşmar, iar aceasta este o problemă tot mai frecvent întâlnită. Dacă vă confruntaţi cu o astfel de situaţie, aplicaţi unul din cele şapte trucuri care vă pot salva hainele preferate.

Antiperspiranţii sunt de mare ajutor împotriva transpiraţiei. Pe de altă parte, dincolo de discuţiile care aduc în atenţie pericolul efectelor adverse ale acestora, ele pot fi şi o cauză a problemelor de estetică, cele mai multe dintre aceste produse lăsând urme pe haine, scrie BrightSide.me.

Odată ce aţi întâmpinat această situaţie, nu vă grăbiţi să aruncaţi hainele sau să le duceţi la o curăţătorie scumpă. Există câteva trucuri care vă vor ajuta să îndepărtaţi rapid petele de antiperspirant:

Sare

Această metodă ajută la îndepărtarea petelor vechi, fiind recomandată atât pentru hainele colorate, cât şi pentru cele albe. Umeziţi partea de material care este pătată şi împrăştiaţi sarea pe deasupra. Lăsaţi-o să acţioneze timp de 8-12 ore. Apoi umeziţi din nou şi adăugaţi din nou sare. Frecaţi uşor, iar apoi spălaţi articolul vestimentar la maşină.

Oţet

Aplicaţi oţet pe pete şi lăsaţi să acţioneze peste noapte. Dimineaţa, spălaţi hainele ca de obicei. Această metodă poate salva haine colorate din lână şi alte materiale naturale. Încercaţi să evitaţi aplicarea oţetului pe haine albe deoarece pot deveni gălbui.

Suc de lămâie

Stroarceţi câteva picături de suc de lămâine chiar pe pete. Lăsaţi să acţioneze timp de 5-10 minute, apoi spălaţi în apă călduţă.

Lichid de spălare vase

Puneţi lichid de spălat vase pe pată, frecaţi uşor şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 30 de minute. Apoi clătiţi hainele.

Vodcă

Vodca este foarte bună la îndepărtarea petelor albe de pe hainele de culoare închisă. Pentru a elimina pata, puneţi câteva picături de vodcă pe ea şi aşteptaţi câteva minute. Efectul va fi aproape imediat.

Amoniac lichid

Amoniacul lichid este foarte bun pentru spălarea hainelor foarte murdare. Pentru a elimina petele albicioase de antiperspirant, amestecaţi amoniacul lichid şi apă într-un raport de 50/50. Aplicaţi amestecul pe pată şi clătiţi bine pentru câteva minute.

Peroxid de hidrogen, bicarbonat de sodiu şi lichid de spălat vase

Pentru a îndepărta petele „încăpăţânate“ şi mirosurile neplăcute, puteţi utiliza următoarea soluţie: 4 linguri de peroxid de hidrogen, 1 linguriţă de lichid de spălat vase şi 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Puneţi amestecul pe pete, lăsaţi-l acolo pentru câteva ore, iar apoi clătiţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...