Şedinţa a început cu o cerere de recuzare a completului de judecată depusă de avocaţii lui Platon. Ei s-au arătat indignaţi de faptul că încheierea emisă de magistraţi cu privire la ridicarea sechestrului de pe conturile bancare, dar şi imobilele mai multor companii de asigurări, nu corespunde realităţii. Cererea a fost examinată de un alt complet, iar ulterior respinsă.

La scurt timp, avocaţii au cerut şi recuzarea procurorului de caz. Veaceslav Platon a declarat că acuzatorul ar fi părtinitor şi a adus mai multe exemple care ar dovedi acest lucru.

Şi această cerere de recuzare a fost respinsă. Ulterior, avocatul care reprezintă interesele copiilor lui Veaceslav Platon şi-a susţinut apelul şi a cerut anularea hotărârii prin care s-a dispus vânzarea apartamentelor care aparţin acestora. Platon a fost de acord cu cele invocate şi a declarat:

Procurul de caz a solicitat respingerea apelului, fapt pentru care a fost criticat de unul dintre apărători.

În cadrul şedinţei, avocaţii au mai solicitat completului să expedieze dosarul în instanţa de fond, pentru a fi studiate obiecţiile cu privire la procesele verbale care ar fi fost falsificate. Totodată, apărătorii au cerut şi înregistrările audio care lipsesc în dosar. Ambele solicitări au fost însă respinse. Nici preşedinta completului, nici judecătorul raportor nu au fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile avocaţilor, iar procurorul de caz a declarat anterior că a acţionat conform legii. Şedinţa următoare va avea loc pe data de 26 septembrie.