Avocatul lui Alexei Alexeev a cerut ca şedinţa să fie publică, precum şi să fie audiaţi trei martori, însă solicitările au fost respinse de către judecătorul Nicolae Corcea. Ulterior, apărătorul a cerut recuzarea acestuia, dar şi demersul dat a fost respins. După aproximativ jumătate de oră, decizia a fost pronunţată.

După pronunţarea deciziei, procurorul de caz a fost succint în declaraţii.

Avocatul lui Alexei Alexeev, Iulian Rusanovschi, a declarat că decizia este una ilegală. El a mai adăugat că reţinerea şoferului este nejustificată şi nu a fost făcută conform procedurii. 

Pe durata şedinţei, mai mulţi oameni solidari cu şoferul reţinut au aşteptat cu sufletul la gură decizia judecătorului. În opinia lor, instanţa a acţionat la comandă politică pentru a defăima şi intimida manifestanţii şi organizatorii protestelor.

Avocatul lui Alexei Alexeev a declarat că va contesta decizia la Curtea de Apel Chişinău. Amintim că pe 17 septembrie, în fata Parlamentului, a fost organizat un protest antiguvernamental. Oamenii au manifestat şi în faţa Companiei Teleradio-Moldova, unde au cerut o oră de emisie pe săptămână pentru formaţiunile politice de opoziţie. Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a cerut o anchetă internaţională în cazul acţiunilor poliţiştilor la protestul de duminica trecută. Şefii Poliţiei municipale au respins însă acuzaţiile ce li s-au adus.