Maia Sandu a fost solicitată să comenteze apelul şefei postului public Moldova 1, care a invocat presiuni în legătură cu solicitarea Platformei Demnitate şi Adevăr şi a Partidului Acţiune şi Solidaritate privind acordarea timpilor de emisie.

„E o atitudine ipocrită. În momentul în care noi am cerut să vină să ne spună care este decizia, doamna directoare a refuzat să revină. Ne-a spus că o să decidă cum crede ea şi colegii ei mai bine, când să ne invite şi cum să ne invite. Eu pot să vă spun că am fost invitată timp de trei ani de zile doar de trei ori şi nu cred că colegul meu, Andrei Năstase, a fost invitat mai des. Nu cred că este o abordare corectă. Cine atunci trebuie să ajungă în faţa cetăţenilor dacă nu noi, cei care ne bucurăm la moment de sprijinul unei categorii importante de oameni”, a declarat liderul PAS.  

Cât priveşte o alianţă după alegerile parlamentare cu PSRM şi PD, preşedinta PAS a declarat: „Nu facem nicio alianţă cu Partidul Democrat. Să fie foarte clar acest lucru. Ştiu că Partidul Democrat încearcă să împrăştie zvonuri. Nu este adevărat. Noi considerăm Partidul Democrat şi Partidul Socialist la fel de toxici pentru procesul democratic din Republica Moldova şi nu doar pentru procesul democratic, dar pentru cetăţenii acestei ţări pentru că în timp ce ei se joacă cu tot felul de sisteme electorale şi inventează tot felul de lucruri ca să poată să rămână la putere, oamenii se confruntă cu probleme foarte serioase”.

Maia Sandu a fost întrebată şi despre oferta făcută de Platforma Demnitate şi Adevăr formaţiunii pe care o conduce cu privire la crearea unui front comun la următoarele alegeri parlamentare.

„Noi discutăm în continuare. Nu este o decizie simplă în special în momentul în care noi nu ştim exact care sunt regulile de joc. â Discutăm formula de participare în comun la parlamentare. Pe noi ne interesează un singur lucru: cum să maximizăm rezultatul şi pornind de la acest obiectiv vom conveni acest mecanism de conlucrare”, a mai spus Maia Sadu.

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate s-a referit şi la episodul cu microbuzul de la protestul din 17 septembrie, menţionând că un astfel de incident nu a avut loc şi că înregistrările făcute demonstrează acest lucru, contrar afirmaţiilor poliţiştilor.