18:00:50 24.04.2024
Stiri

Discursul președintei Lituaniei la ONU a făcut delegația rusă să părăsească sala: „Rusia aplică în Europa de Est metode de șantaj și agresiune”

Știri 20.09.2017 15:17 Vizualizări18170 Autor: Ziarul National
Discursul președintei Lituaniei la ONU a făcut delegația rusă să părăsească sala: „Rusia aplică în Europa de Est metode de șantaj și agresiune” Pagina de Rusia


Președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a cerut liderilor lumii să se întoarcă cu fața spre Europa de Est, unde Rusia folosește „metode de intimidare, ridiculizare și agresiune“.

În discursul său la Adunarea Generală a ONU de la New York, Grybauskaite a declarat că, în ciuda faptului că obligația Rusiei ca membru permanent al Consiliului de Securitate este protecția păcii peste tot în lume, „ea a invadat Georgia, a anexat ilegal Crimeea și participa direct în războiul din estul Ucrainei, încălcând Carta Națiunilor Unite”.

CITIȚI și Ce le spune Putin șefilor de state din vecinătate la PRIMA întrevedere. A trecut și Igor Dodon prin această SITUAȚIE delicată?

Mai mult, președinta Lituaniei a afirmat că Rusia se pregătește să atace statele vecine și că cei din conducerea rusă nu pot depăși ura față de Occident. Una dintre dovezile acestei uri o reprezinta exercițiul militar ruso-belarus „Zapad”, scrie Delfi, citat de Pagina de Rusia.

„Zapad este doar unul dintre semnele care arată că Kremlinul nu poate depăși ura sa față de Occident“, a spus președintele Lituaniei, care a explicat ca, în timpul acestor exerciții, Kremlinul își învață armata să atace Occidentul.

Înainte de discursul lui Grybauskaite de la tribuna ONU, care a fost al 14-lea la număr, delegația Rusiei a părăsit demonstrativ sala Adunării Generale a ONU.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md