20:33:06 24.04.2024
Stiri

Ce ar fi făcut Maia Sandu, dacă era șef al statului în locul lui Dodon: „Să fi fost eu președinte, nu promulgam nici 10% din legile adoptate de Parlament”

Politică 20.09.2017 15:30 Vizualizări1900 Autor: Ziarul National
Ce ar fi făcut Maia Sandu, dacă era șef al statului în locul lui Dodon: „Să fi fost eu președinte, nu promulgam nici 10% din legile adoptate de Parlament”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că, să fi fost dânsa în postura de președinte al R. Moldova, nu promulga nici 10 la sută din legile adoptate de Parlament. Declarații în acest sens au fost făcute în contextul în care majoritatea parlamentară se va întruni mâine, într-o ședință specială, pentru a revota unele legi pe care Igor Dodon a refuzat să le promulge.

„Este normal să existe procedura de promulgare a legilor, mai ales că Parlamentul are dreptul să voteze a doua oară aceste legi. Să fi fost eu președinte, nu promulgam nici 10 la sută din legile adoptate de Parlament. Doar că, în comparație cu Dodon, eu aș fi fost în altă situație. Aș fi avut sprijinul oamenilor și al comunității internaționale. Aș fi avut libertatea pe care nu o are Dodon”, a spus Maia Sandu, ieri-seară, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

Întrebată dacă Igor Dodon ar trebui demis de actuala guvernare, Maia Sadu a răspuns: „Dodon trebuie demis pentru că a fost ales în mod ilegal, dar și pentru lucrurile care le-a făcut după”.

Amintim că Igor Dodon a refuzat să promulge până acum 12 legi adoptate de Parlament. Aceste legi, potrivit spicherului Andrian Candu, sunt „în beneficiul oamenilor”, iar Igor Dodon ar urmări interese personale prin nepromulgarea acestora. De partea cealaltă, Dodon spune că legile respective sunt împotriva intereselor oamenilor.

Parlamentul se va întruni joi într-o ședință specială în cadrul căreia vor fi revotate legile respinse pentru prima oară de Igor Dodon. Dacă vor fi aprobate a doua oară, atunci aceste legi vor intra în vigoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md