Cum a anunțat ieri Candu la PD, așa „a decis” azi și Biroul permanent al Parlamentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce a anunțat ieri, de la tribuna Partidului Democrat din Moldova, despre convocarea primei ședințe a Parlamentului din sesiunea de toamnă, la data de 21 septembrie, o decizie luată în cadrul ședinței ordinare a PDM de marți, președintele Parlamentului, Andrian Candu „a propus” azi Biroului permanent al Parlamentului convocarea ședinței pentru ziua de mâine, 21 septembrie. Astfel, Biroul permanent „a decis” să susțină propunerea, ședința urmând să înceapă la ora 10:00 a zilei de mâine.

Exact cum a anunțat ieri Andrian Candu, agenda propusă plenului va include mai multe legi trimise pentru reexaminare Parlamentului de către președintele Republicii Moldova. În ordinea de zi au fost introduse legile examinate până la această oră de comisiile parlamentare.

Vedeți și: Parlamentul se întruneşte joi în prima şedinţă plenară. 90% din proiectele incluse pe agendă – proiectele refuzate de Igor Dodon

Parlamentul amintește că potrivit art. 93 (2) din Constituție, președintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecții asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare, Parlamentului. În cazul în care Parlamentul își menține hotărârea adoptată anterior, președintele promulgă legea.

Citiți și: (DOC) Dodon reacționează: Candu manipulează opinia publică. Fiecare lege întoarsă în Parlament a fost argumentată

La fel, în ședința de mâine, Legislativul va dezbate și vota proiectul de lege pentru modificarea legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar care prevede majorarea cu 10% a salariilor de funcție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...