Şefa unei grădiniţe din Chişinău, reţinută de CNA. Ar fi pretins 1 800 de lei de la părinţii unui copil

Şefa unei grădiniţe din capitală a fost reţinută de procurori şi ofiţerii CNA într-un dosar de corupţie. Directoarea este bănuită că ar fi pretins şi primit 1800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniţă. Femeia a fost reţinută pentru 72 de ore şi se va afla, în această perioadă, în custodia poliţiei.

Potrivit denunţătorului, în cadrul discuţiei cu metodista şi directoarea grădiniţei, femeii i s-a dat de înţeles că, pentru înscrierea minorului, va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica suma. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniţă, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După ce minorul a fost înscris în una din grupe, mama copilului a fost telefonată din nou de metodista instituţiei care i-ar fi spus că suma e prea mică şi că mai trebuie 1000 de lei.

Astfel, în scopul voalării intenţiilor sale, la 13 septembrie, reprezentanţii grădiniţei i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului – unul în sumă de 1000 lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociaţia părintească”, iar altul în sumă de 350 lei  – „cotizaţie de membru al asociaţiei” pentru luna septembrie 2017.

Totodată, la 14 septembrie, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directorul grădiniţei a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1000 lei, nu trebuie achitaţi la bancă, conform ordinului de încasare, dar ei personal.

Astăzi, şefa grădiniţei a fost reţinută la locul de muncă şi escortată la CNA pentru audieri. În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală. Legislaţia în vigoare prevede până la 10 ani de închisoare pentru comiterea unei asemenea infracţiuni. Cazul este investigat, sub toate aspectele, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea lor la răspundere.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.