„În cadrul discuţiei cu metodista şi directoarea grădiniţei, femeii i s-a dat de înţeles că, pentru înscrierea minorului, va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica suma. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniţă, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După asta, mama copilului a fost telefonată din nou de metodista instituţiei care i-ar fi spus că suma e prea mică şi că mai trebuie 1000 de lei”, spun anchetatorii.  

„Reprezentanţii grădiniţei i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului - unul în sumă de 1000 lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociaţia părintească”, iar altul în sumă de 350 lei  - „cotizaţie de membru al asociaţiei” pentru luna septembrie 2017. Totodată, la 14 septembrie, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directorul grădiniţei a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1000 de lei, nu trebuie achitaţi la bancă, conform ordinului de încasare, dar ei personal”, se arată în comunică.

Astăzi, şefa grădiniţei a fost reţinută la locul de muncă şi escortată la CNA pentru audieri. Legislaţia în vigoare prevede până la 10 ani de închisoare pentru comiterea unei asemenea infracţiuni.