01:37:44 29.03.2024
Stiri

Candu: „Penalizarea celor care se fac vinovați de furtul din bănci este extrem de importantă”

Politică 20.09.2017 14:20 Vizualizări1821 Autor: Ziarul National
Candu: „Penalizarea celor care se fac vinovați de furtul din bănci este extrem de importantă”


„Cooperarea cu Fondul Monetar Internațional (FMI) este o prioritate pentru R. Moldova, iar autoritățile vor continua să îndeplinească exemplar angajamentele asumate”, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu ieri, în cadrul unei întrevederi cu adjunctul asistentului secretarului Trezoreriei SUA pentru Europa și Eurasia, Elizabeth Berry.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, Andrian Candu a trecut în revistă acțiunile întreprinse de actuala guvernare, inclusiv adoptarea în prima lectură a pachetul bancar, numit Basel III, și consolidarea atribuțiilor Băncii Naționale a Moldovei. „Au fost oferite instrumente mai bune pentru supravegherea pieței bancare, a pieței financiare, a pieței valorilor mobiliare. BNM are suport politic deplin din partea autorităților, fără interferențe în activitatea sa”, a precizat oficialul.

De asemenea, președintele Parlamentului a comunicat despre lansarea platformei de comunicare inter-instituționale pentru monitorizarea și controlul fraudei bancare. Scopul urmărit de autorități este accelerarea proceselor de recuperare a banilor și o mai bună conlucrare pe acest dosar fără atingere independenței instituțiilor.

Potrivit lui Candu, cel târziu în noiembrie urmează să fie prezentat cel de-al doilea raport Kroll. „Rezultatele investigației și penalizarea celor care se fac vinovați de furtul din bănci sunt extreme de importante. Totodată, este cel puțin la fel de important să fie recuperați banii fraudați”, a subliniat spicherul.

În comunicatul Parlamentului se precizează că oficialul Trezoreriei SUA a exprimat suport și susținere pentru implementarea reformelor lansate în beneficiul și interesul cetățenilor R. Moldova și pentru crearea condițiilor de garanții pentru investitorii străini.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md