Ultima oră

Furtună în Bucureşti! Capitala va fi lovită de un CICLON puternic!

Reprezentanţii Primăriei Capitalei, dar şi edilii de sector s-au întrunit într-un comandament de urgenţă şi se pregătesc pentru efectele furtunilor care sunt aşteptate, în această seară, în Bucureşti.

Furtuna în Bucureşti, aşteptată în această seară!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis informare de vijelii şi ploi pentru întreaga ţară. Furtuna este aşteptată în Bucureşti, în această seară, intervalul critic fiind stabilit de meteorologi în perioada miercuri, ora 20.00 – joi, ora 03.00.

Pentru a preveni efectele provocate de furtuna din Bucureşti, autorităţile locale au solicitat verificarea tuturor panourilor publicitare care ar putea fi transformate în adevărate capcane ale morţii.

De asemenea, primarii de sector au trimis, astăzi, echipe în teren pentru toaletarea copacilor înalţi ale căror crengi ar putea fi rupte de furtuna din Bucureşti.

Furtuna din Bucureşti închide şcolile!

Conducerea Inspectoratului Şcolar Bucureşti a transmis, astăzi, o informare (mai multe detalii aici) cu privire la furtuna din Bucureşti, prin care recomandă ca orele de curs să se desfăşoare în aşa fel încât cursurile să se termine până la ora 17.00, pentru ca elevii să aibă timp să ajungă acasă înainte ca furtuna să înceapă.

"Având în vedere atenţionările Administraţiei Naţionale de Meteorologie referitoare la posibilele fenomene meteo, respectiv: descărcări electrice, vijelie şi vânt puternic, după ora 18.00 a zilei de 20.09.2017 vă comunicăm următoarele: Unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securităţii şi siguranţei elevilor şi a personalului angajat prin modificare duratei orelor de curs şi a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17.00", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Furtuna din Bucureşti va dura cel puţin două ore şi vine cu vijelii puternice

Conform ANM, în Bucureşti, în jurul prânzului vor începe modificări ale vremii, iar după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 – 50 de km/oră. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *