(video) Bilanțul cutremurului din Mexic. Cel puțin 250 persoane au murit, iar o școală s-a prăbușit peste elevi

cutremur-mexic1-1024×681

Cutremur de 7,1 grade în Mexic. Acesta este unul dintre cele mai devastatoare din istoria modernă a țării. Cel puțin 248 de persoane și-au pierdut viața, peste 20 dintre aceștia fiind copii dintr-o școală care s-a prăbușit peste elevii aflați la cursuri.

Polițiști, pompieri și oameni obișnuiți au săpat frenetic în ultimele ore pentru a căuta supraviețuitorii celui mai mortal cutremur din Mexic din ultimele decenii. Până acum, numărul de decese confirmate a ajuns la 248.

Una dintre cele mai mari acțiuni de salvare a avut loc la o școală primară și secundară din sudul orașului Ciudad de Mexico, unde o aripă a clădirii cu trei etaje s-a prăbușit peste elevii care erau la cursuri.

Un amestec de voluntari din vecinătate, polițiști și pompieri au folosit câini instruiți și mâinile goale pentru a căuta prin moloz copiii care au fost prinși sub dărâmături. Președintele Enrique Pena Nieto, care a vizitat locul a spus că se aud voci dinauntru, ceea ce îi face pe salvatori să spere că vor mai găsi copii în viață.

Salvatorii au adus grinzi de lemn pentru a acoperi plăcile de beton căzute, astfel încât să nu se prăbușească mai departe și să zdrobească orice spațiu aerian a rămas.

Departamentul federal al Educației a anunțat marți că 25 de cadavre au fost recuperate din resturile școlare.

Într-un mesaj video lansat marți târziu, Pena Nieto a cerut oamenilor să fie liniștiți și a declarat că autoritățile acordă ajutor în timp ce 40% din Ciudad de Mexico și 60% din statul Morelos au rămas fără curent electric.

Potrivit institutului seismologic american cutremurul a avut o magnitudine de 7,1 și a avut centrul în apropierea orașului Puebla din Raboso, la aproximativ 123 kilometri sud-est de Capitală.

Mai mulți oameni au reușit să fie salvați de către salvatori de sub ruinele caselor. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente