/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Dodon precizează de ce a întors mai multe legi în Parlament: „Consecințele să și le asume guvernarea”

missing
20 septembrie 2017, ora 11:16

„ Am blocat legea care are ca scop lichidarea Academiei de Științe și care conduce, practic, la izolarea sistemului educațional național de cel internațional. În așa mod, riscăm, ca diplomele noastre să nu mai fie recunoscute. Mai mult ca atât, sunt absolut convins că scopul real al acestor inițiative este de a deposeda Academia de Științe de patrimoniul pe care îl deține: clădiri, terenuri, și de a-l vinde. Pe de altă parte sunt convins că odată cu dispariția Academiei de Științe va dispărea și știința din Republica Moldova”, susține șeful statului.

Președintele menționează că a blocat modificările propuse de Parlament la Codul muncii care prevăd: reducerea termenului limită a concediului suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului cu 2 ani (de la 6 ani – la 4 ani); acordarea dreptului angajatorului de a rezilia din proprie inițiativă contractul individual de muncă cu persoanele care au vârsta de pensionare; excluderea obligativității atribuirii contractului individual de muncă unui număr din registrul unității, ș.a. Decizia a fost luată pentru că acest proiect ar fi îndreptat împotriva categoriilor social-vulnerabile ale societății, a mamelor cu mulți copii, a pensionarilor.

„Legile cu privire la tichetele de masă. Am reiterat – În spatele unei inițiative care s-ar părea nobilă la prima vedere, se ascunde o evaziune fiscală de proporții. Avizul comisiei de profil în Parlament, la fel ca și avizele ministerelor, sunt negative. Același lucru se referă și la alte legi pe care le-am returnat Parlamentului. Toate au la bază argumente solide de ce nu au fost acceptate”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele a postat fiecare proiect de lege returnat în Parlament: „Consider că în mai multe sectoare, în special în cel ce ține de știință, legislația muncii și altele, situația se va înrăutăți drastic. Consecințele în cazul adoptării repetate a acestor legi, să și le asume guvernarea, Președintele Parlamentului Candu și întreaga majoritate parlamentară”.

Menționăm că președintele Parlamentului a menționat că legile transmise pentru reexaminare de Igor Dodon vor fi revotate și transmise pentru promulgare. Joi, Parlamentul va reexamina, într-o ședință specială, toate proiectele de legi respinse până acum de Igor Dodon.

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram