Trump promite să „distrugă în totalitate” Coreea de Nord, dacă SUA și aliații vor fi „nevoiți să se apere”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat la Adunarea Generală a ONU că dacă SUA vor fi „obligate să se apere și (să-și apere) aliații, nu vom avea altă variantă decât să distrugem în totalitate Coreea de Nord”, relatează New York Times.

În discursul său rostit în fața Adunării Generale a ONU, Trump a denunțat Coreea de Nord și pe liderul acesteia, Kim Jong-un, afirmând că „amenință întreaga lume cu pierderi inimaginabile de vieți”, ca urmare a programului nuclear desfășurat.

Donald Trump a subliniat că este împotriva interesului întregii lumi ca Phenianul, pe care l-a catalogat drept o „bandă de infractori”, să obțină rachete și arme nucleare.

„Omul rachetă este într-o misiune sinucigașă în ceea ce-l privește”, a spus liderul Casei Albe despre Kim Jong-un.

„Statele Unite sunt gata (…) și în măsură” să răspundă militar Phenianului, „dar sperăm că nu va fi necesar”, a adăugat președintele SUA, citat de AFP.

Trump a lansat, totodată, un avertisment la adresa țărilor „care nu numai că ar face schimburi comerciale cu un astfel de regim, dar ar și furniza arme și sprijin financiar unei țări care riscă să arunce lumea într-un conflict nuclear”.

Președintele Statelor Unite a apreciat că este trebuie să se facă mai mult pentru „a izola regimul lui Kim Jong-un până când acesta își va înceta comportamentul ostil” și va înțelege că singurul viitor este cel al „denuclearizării” Peninsulei Coreene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...