Actualitate

Moldovenii FUG din Rusia

Este cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani, relevă studiul realizat de RANEPA. Astfel dacă la începutul lunii iunie 2014 în Rusia se aflau circa 584.423 de moldoveni, peste patru ani cu peste 154.000 (o diminuare cu peste 26%) mai puţin.

Autorii studiului constată că şi din alte state CSI aflluxul de imigranţi este în scădere (Armenia, Ucraina sau Belarus) sau creşte în ritm lent (Uzbekistan, Tadjikistan), dar aşa şi nu a revenit la nivelul de până la criza din anul 2014.

Pe fondul unei scăderi a ratei natalității în Rusia, în prima jumătate a anului, pentru prima dată din 2010, au existat mai puține nașteri decât decese – migranții au încetat complet să compenseze declinul natural al populației. Potrivit Rosstat, în prima jumătate a anului 2017 intrările de imigranţi au compensat pierderile de populaţie ale Rusiei doar în proporţie de 85,7%.

"Populația din țările CSI nu are motive pentru a reveni în orașele rusești", constată autorii, care spun că, fluxul total nu ar atinge nici valorile din 2010.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *