09:54:37 29.03.2024
Stiri

De ce este BINE să mănânci fructe şi LEGUME portocalii

Știri 19.09.2017 15:30 Vizualizări2238 Autor: Ziarul National


De ce este BINE să mănânci fructe şi LEGUME portocalii Sursa: clicksanatate.ro

Dacă îţi plac legumele şi fructele portocalii, precum morcovii, cartofii dulci, caisele şi piersicile, îi faci organismului o mare favoare. Dacă nu le consumi prea des, este timpul să le introduci în alimentaţie, căci au nenumărate beneficii pentru sănătate.

Sunt bogate în betacaroten, pigmentul care le dă şi culoarea portocalie. Betacarotenul este transformat în vitamina A atunci când intră în sânge, oferind organismului protecţie contra cancerului şi a bolilor cardiovasculare. În plus, acestea stimulează sistemul imunitar şi protejează vederea.

De asemenea, flavonoidele prezente în legumele şi fructele portocalii au puternice proprietăţi antivirale şi antiinflamatoare, grăbind vindecarea infecţiilor din organism.

Morcovii previn bolile inimii

Aceste legume au în compoziţie o cantitate ridicată de betacaroten. Sucul de morcov te ajută să reduci nivelul de colesterol „rău“ din organism, oferindu-ţi protecţie contra afecţiunilor inimii.

Poţi bea o cană cu suc proaspăt, de trei-patru ori pe săptămână. Acest remediu este de ajutor şi celor care suferă de cancer de colon, deoarece împiedică răspândirea celulelor canceroase.

De asemenea, morcovii conţin luteină și zeaxantină, ceea ce înseamnă că persoanele care îi consumă frecvent au un risc mai scăzut de a face cataractă şi degenerescență maculară. Sunt indicaţi şi în curele de slăbire, căci în 120 de grame de morcovi se găsesc 50 de calorii.

Dovleacul alungă insomnia

Miezul portocaliu al dovleacului este un adevărat izvor de sănătate, fiind bogat în potasiu, calciu, magneziu, fier, vitaminele A, C şi E. Un studiu al cercetătorilor americani a arătat că delicioasa legumă este şi un aliat al siluetei, fiind bogată în fibre şi cu un conţinut redus de calorii. Poţi bea o cană cu suc proaspăt de dovleac cu o oră înainte de masă.

În cazul în care suferi de insomnie, un pahar de suc de dovleac, băut cu o oră înainte de culcare, este ideal. Datorită vitaminei E, dovleacul previne apariţia ridurilor şi a îmbătrânirii premature. Este util şi în caz de gută, afecţiuni hepatice şi biliare. Îl poţi consuma fiert sau copt.

Piersicile, ideale în dietă

Sărace în calorii, bogate în vitamine şi minerale, piersicile sunt fructele pe care orice persoană care se luptă cu kilogramele în plus ar trebui să le includă în alimentaţie.

Stimulează tranzitul intestinal şi sunt un excelent detoxifiant. Datorită fibrelor pe care le conţin, cresc senzaţia de saţietate, de aceea poți mânca una-două piersici cu o jumătate de oră înainte de masă.

Mai multe studii au arătat, de asemenea, că aceste fructe delicioase oferă protecţie contra cancerului de colon, de prostată şi a celui de col uterin. Micşorează şi riscul de boli de inimă, căci ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge.

Cartofii dulci, pentru o bună digestie

Ca să ţii la distanţă boli precum cancerul mamar, maladia Alzheimer şi cataracta, consumă regulat cartofi dulci. Sunt indicaţi şi celor care suferă de diabet, pentru că ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Fiindcă au un conţinut ridicat de fibre, sunt utili persoanelor care suferă de constipaţie.

Sursa: clicksanatate.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md