(VIDEO) Cum a comentat Ministerul Apărării din Rusia presupusul incident cu rachetă din cadrul „Zapad-2017”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Apărării din Rusia neagă incidentul de pe poligonul Lujchi, unde defecțiunea tehnică a unui elicopter ar fi provocat lansarea accidentală a două rachete dintr-un elicopter Ka-52, ducând la rănirea gravă a două persoane, transmite The Moscow Times.

Știrea privind incidentul este „ori o provocare deliberată, ori prostia personală a cuiva”, au reacționat oficialii Ministerului rus al Apărării, potrivit sursei citate.

Serviciul de presă al instituției spune că înregistrarea video cu momentul în care elicopterul scapă rachetele de sub control nu ar fi avut loc în cadrul exercițiilor militare Zapad-2017, ci ar fi făcut parte dintr-o serie de „exerciții tactice” cu „atacuri la sol”, organizate „într-un alt moment”.

Ministerul Apărării din Rusia nu precizează însă locul și data exercițiilor tactice invocate, dar subliniază că, în cadrul lor, elicopterul militar ar fi greșit ținta.

Luni, portalul rus de știri 66.ru a relatat că doi spectatori, cel mai probabil jurnaliști, ar fi fost spitalizați de urgență, cu răni grave, după ce un elicopter Ka-52, care participa la exercițiile Zapad-2017 de pe poligonul Lujchi, a tras accidental cu două rachete în zona în care aceștia asistau manevrele militare.

Incidentul a fost filmat, iar potrivit martorilor, în urma acestuia două persoane au suferit răni grave, fiind spitalizaţi, iar două automobile au fost avariate. De altă parte, Ministerul rus al Apărării neagă incidentul, numind imaginile drept o provocare.

Potrivit martorilor, cazul a avut loc pe poligonul „Lujskii” din apropierea Sankt-Petersburgului. Astfel, zburând în apropiere cu locul unde se aflau spectatorii, un elicopter de model Ka-52 a tras, din greşeală, o rachetă de „aer-pământ” asupra celor din preajmă.

„Ei zburau spre destinaţie, rămâneau circa 500 de metri, potrivit exerciţiului, în drumul spre destinaţie se conectează lanţurile de muniţie, ei le-au conectat, dar s-a produs un scurt-circuit şi rachetele au ieşit singure”, a menţionat o sursră pentru publicaţia 66.ru, care a fost printre primele ce a anunţat despre incident.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...