Năstase îi răspunde lui Candu: Oamenii înţeleg ce face opoziţia, dar nu înţeleg de ce regimul și-a ieșit din minți şi i-a impus să întoarcă miliardele furate de guvernare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a venit cu o reacție la declarațiile lui Andrian Candu precum că opoziția nu este consolidată şi nu ştie ce vrea şi că, anterior, acesta a pledat pentru schimbarea sistemului electoral în unul mixt. „Mă îndoiesc “cu certitudine” că moldovenii nu înțeleg ce vrea opoziția”, a reacţionat acesta.

„Văd că presedintele parlamentului, Andrian Candu dă sfaturi opoziției la televiziunile lui Plahotniuc, refuzînd o confruntare directă la Moldova 1 sau la oricare alt mijloc de informare în masă. De ce nu și în stradă, în fața oamenilor. E mai simplu așa, deoarece nu există nicio primejdie ca oponentul să-ți dea o replică pe măsură. De exemplu, să întrebe de ce perpetuezi minciunile de la Publika, conform cărora Platforma DA și eu personal am fi promovat votul mixt? Am cerut și cer în continuare, pentru a mă edifica, măcar o probă, măcar o înregistrare inclusiv din interceptările ilegale ale MAI sau SIS”, a reacţionat Năstase.

Referitor la faptul că opoziția nu este consolidată şi nu ştie ce vrea, liderul PPDA îi trimite speakerului că „mai degrabă, moldovenii nu înțeleg de ce regimul și-a ieșit din minți, de ce oamenii sunt tratați ca niște robi, de ce sunt puși să întoarcă miliardele furate de guvernare, inclusiv cu participarea ministrului economiei, Andrian Candu”.

„Moldovenii nu înțeleg de ce a trebuit să procurăm energie electrică mai ieftină de la Cuciurgan ca să plătim tot atît de scump ca de la vecinii noștri ucraineni. Moldovenii nu înțeleg de ce ați anunțat o majorare cu 37 la sută a pensiilor, în realitate acestea rămânând la fel sau doar indexate cu 6 la sută. Moldovenii nu înțeleg de ce gazul s-a ieftinit cu 20 la sută, iar prețul pentru consumatori a rămas la fel de insuportabil. Multe nu înțeleg moldovenii care preferă să-și părăsească țara, să renunțe la cetățenie, să-și lase copiii în grija bunicilor și să plece în străinătăți pentru o bucată de pâine. Vorbim de un milion de oameni, Andrian”, mai spune Năstase.

„Văd că prin mesajul respectiv ne dai lecții de cum ar trebui să fie opoziția, am putea spune că ești expert în aceste chestiuni. Poate ar fi cazul ca, după 8 ani de dezastru, de cataclism economic, social, politic să plecați cu toții în opoziție, ținând cont de ilegitimitatea puterii voastre efemere și să permiteți, ca prin alegeri corecte, transparente, libere, ținând cont de propunerea experților Comisiei de la Veneția, la care ați apelat, să vă demonstrăm cum pot fi ajutați moldovenii, cum poate fi redresată țara, cum poate fi transformată, rapid, Moldova într-un stat democratic, prosper, în care toată lumea să vrea să trăiască”, se mai arată în mesajul liderului PPDA, Andrei Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...