(VIDEO) Primele victime ale exerciţiului „Zapad-2017”. Spectatori răniţi de o rachetă trasă din întâmplare în direcţia lor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un elicopter implicat în exerciţiile militare ruso-belaruse „Zapad-2017”, desfăşurat în apropierea hotarului Uniunii Europene, repsectiv NATO, a tras din întâmplare o rachetă asupra spectatorilor. Incidentul a fost filmat, iar potrivit martorilor, în urma acestuia două persoane au suferit răni grave, fiind spitalizaţi, iar două automobile au fost avariate. De altă parte, Ministerul rus al Apărării neagă incidentul, numind imaginile drept o provocare.

Potrivit martorilor, cazul a avut loc pe poligonul „Lujskii” din apropierea Sankt-Petersburgului. Astfel, zburând în apropiere cu locul unde se aflau spectatorii, un elicopter de model Ka-52 a tras, din greşeală, o rachetă de „aer-pământ” asupra celor din preajmă.

„Ei zburau spre destinaţie, rămâneau circa 500 de metri, potrivit exerciţiului, în drumul spre destinaţie se conectează lanţurile de muniţie, ei le-au conectat, dar s-a produs un scurt-circuit şi rachetele au ieşit singure”, a menţionat o sursră pentru publicaţia 66.ru, care a fost printre primele ce a anunţat despre incident.

Publicaţia nu precizează ziua când anume a avut loc incidentul, sursa precizând că acest lucru a avut loc „ieri sau alaltăieri”. Potrivit altei publicaţii însă, cazul ar fi avut loc în seara zilei de 18 septembrie. Ulterior, Ministerul rus al Apărării a reacţionat, declarând că trageri asupra spectatorilor la exerciţiul „Zapad-2017” pe 18 septembrie nu au avut loc.

„Toate anunţurile pe reţelele de socializare privind focurile trase asupra unor jurnalişti şi a unui mare număr de răniţi reprezintă o provocare intenţionată sau o prostie personală a cuiva”, au menţionat surse din cadrul ministerului pentru Interfax.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...