(video) Ești inițiat în domeniul medicinei ori IT? Vino la „Future of Health: VR” și participă la schimbarea sistemului medical

vis uan

Află totul despre realitatea virtuală în medicina viitorului, care se va desfășura pe 23 septembrie. La eveniment se vor aborda cele mai discutate subiecte digitale – realitatea virtuală în medicină. „Future of Health: VR” .

Fie că ești inițiat în domeniul medicinei, fie în domeniul IT sau chiar ambele, poți și tu să faci parte din proiectul „BreakingMed” ce își propune îmbunătățirea sistemului medical de la noi din țară.

Știm cu toții că atunci când ne gândim la ceea ce ne doare, durerea parcă se intensifică, dar când atenția ne este distrasă, acuitatea durerii scade. Pe baza acestei reacţii umane se bazează alinarea durerilor prin intermediul terapiei virtuale. Acest tip de terapie a fost experimentată cu succes în cazul pacienţilor cu arsuri, pentru care atât exerciţiile fizice (necesare pentru recuperarea capacităţii de mişcare), cât şi schimbarea pansamentelor le provoacă dureri cumplite.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Washington a creat, în sprijinul acestor pacienţi, „SnowWorld”, o lume virtuală destinată să le distragă atenţia de le procedura medicală cumplit de dureroasă la care sunt supuşi. Scufundaţi în iluzia captivantă a unui peisaj tridimensional înzăpezit, cu bulgări de nea şi pinguini, pacienţii au constatat că intensitatea senzaţiilor de disconfort în timpul manevrelor terapeutice era mult redusă.

Realitatea virtuală este o metodă nouă incredibilă de a învăța operațiile medicale complicate, de a învinge fobiile, de a ne relaxa și a ameliora durerile, de a trata depresia și, mai nou, specializarea care profită cel mai mult de pe urma realităţii virtuale este chirurgia. Mai multe universităţi şi spitale din lume au iniţiat programe de pregătire a viitorilor chirurgi cu ajutorul unor simulări foarte detaliate, iar rezultatele demonstrează că merită de investit în astfel de programe: îndemânarea chirurgilor se îmbunătăţeşte considerabil printr-o astfel de pregătire.

Poți să urmărești pagina de Facebook a evenimentului ca să nu pierzi nimic important.

Iar dacă te-ai decis să te înscrii la proiect, înscriete-te aici: https://goo.gl/forms/012MGWnkY2Px5Hy13

Amintim că, toate ideile generate în cadrul evenimentelor din seria BreakingMED, vor putea fi dezvoltate în timpul ultimei etape a proiectului și anume a Hackathon-ului, care va dura o săptămână în perioada 16-22 octombrie.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente