Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Peste 50 de percheziții, desfășurate…

Peste 50 de percheziții, desfășurate în această dimineață

În această dimineață, angajații din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Direcției Nord și Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, au documentat și au destructurat o grupare criminală specializată în trafic și comercializare de droguri.

Astfel, 14 membri ai grupării au fost reținuți de poliție. Aceștia, sunt locuitori ai raionului Soroca, cu vârsta cuprinsă între 27 – 47 de ani. Unii din membrii grupării au fost anterior condamnați pentru infracțiuni similare, șantaj, escrocherie, furt.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine s-a stabilit că suspecții aduceau droguri din Uniunea Europeană și le comercializau pe piața internă din R. Moldova, iar o parte le transportau în Federația Rusă.

În urma a circa 50 de percheziții la domiciliile și automobilele suspecților au fost depistate și ridicate peste 20 de kg de marijuană, 1 kg de hașiș, pastile psihotrope (aprozolan și tramadol), arme, cartușe de vânătoare, și o grenadă fumegenă, telefoane mobile și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

Suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore. Dacă vinovăția acestora va fi dovedită, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.