14 persoane din Soroca, reţinute. Aduceau droguri din UE și le vindeau în R.Moldova, iar o parte în Rusia

O grupare criminală specializată în trafic și comercializare de droguri din Soroca a fost destructurată de procurorii PCOCS şi ofiţerii antidrog. 14 membri ai grupării au fost reținuți, aceștia fiind locuitori ai raionului Soroca, cu vârsta cuprinsă între 27 – 47 de ani.

Unii din membrii grupării au fost anterior condamnați pentru infracțiuni similare, șantaj, escrocherie, furt.

S-a stabilit că suspecții aduceau droguri din Uniunea Europeană și le comercializau pe piața internă din  Republica Moldova, iar o parte le transportau în Federația Rusă.

În urma a circa 50 de percheziții la domiciliile și automobilele suspecților au fost depistate și ridicate peste 20 kg de marijuană, 1 kg de hașiș, pastile  psihotrope (aprozolan și tramadol), arme, cartușe de vânătoare, și o grenadă fumegenă, telefoane mobile și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

La moment, suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore. Dacă vinovăția acestora va fi dovedită, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente, se întreprind acțiuni pentru reținerea celorlalte persoane implicate în schema de comercializarea drogurilor.

[youtube id=”7QCx4n5oUfE” start=”0″]

Acțiunile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.