17:07:53 16.04.2024
Stiri

Leancă, supărat pe Dodon care i-a respins colegul de partid la funcția de ministru al Apărării: „A câta oară deja dați dovadă de lipsă de coerență și ipocrizie?”

Politică 19.09.2017 14:20 Vizualizări1124 Autor: Ziarul National
Leancă, supărat pe Dodon care i-a respins colegul de partid la funcția de ministru al Apărării: „A câta oară deja dați dovadă de lipsă de coerență și ipocrizie?”


Liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, îi amintește președintelui Igor Dodon că a devenit șef de stat în urma unei decizii a Curții Constituționale, instituție căreia nu vrea să-i recunoască deciziile în cazul numirii miniștrilor.

Președintele Igor Dodon a respins astăzi candidatura vicepreședintelui PPEM, Eugen Sturza, la funcția de Ministru al Apărării, înaintată repetat de Guvern.

„În legătură cu declarațiile precum că deciziile CC ar fi în afara cadrului legal, vreau să-i amintesc domniei sale că și el a ajuns președinte în urma unei decizii a Curții Constituționale. Urmând logica lui Dodon, declarând că nu va recunoaște deciziile „ilegale” ale Curții Constituționale, mă întreb de ce poporul Republicii Moldova trebuie să recunoască un președinte ales în urma unei decizii a CC. Domnule Dodon, a câta oară deja dați dovadă de lipsă de coerență și ipocrizie?!”, îl întreabă, într-un mesaj postat pe Facebook, Leancă pe Dodon.

Liderul PPEM îl laudă pe candidatul majorității parlamentare la funcția de ministru al Apărării: „Spre deosebire de dvs., dle Dodon, care în 2006 ați fost promovat de către comuniști în baza unor merite necunoscute în fruntea Ministerului Economiei („performanțele” ulterioare le-am văzut cu toții), Eugen are o vastă experiență guvernamentală, ocupând de-a lungul celor șase ani de activitate posturi de prim rang. Pe parcursul acestei perioade a dat dovadă de un înalt nivel de profesionalism, integritate și aptitudini manageriale deosebite”.

Menționăm că Dodon a spus că nu poate accepta la Ministerul Apărării „o candidatură incompetentă și politizată”. Guvernul a sesizat, în această dimineață, Curtea Constituțională în vederea clarificării acțiunilor care pot fi întreprinse de către prim-ministru și deciziilor care pot fi adoptate de Parlamentul ţării, în cazul în care președintele refuză propunerea repetată de numire în funcție a unui ministru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md