Procesul de judecată în dosarul Cimpoeș este tergiversat: Următoarea ședință va avea loc în noiembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Judecătoria Hîncești a suspendat examinarea cauzei penale în dosarul primarului din partea „Partidului Nostru”, Valentin Cimpoeș, pe motiv că procurorul a încălcat procedura.

Avocatul lui Cimpoeș, Anatol Istrate, a declarat după ședința de judecată, care a avut loc luni, 18 septembrie că, instanța de judecată a constatat abateri de la procedură. Potrivit avocatului, urmărirea penală s-a încheiat, însă despre acest lucru nu a fost înștiințat nici Cimpoeș, nici avocații lui.

”Noi nu am făcut cunoștință cu materialele dosarului, iar lui Cimpoeș nu i-a fost înmânat actul de învinuire în limba de stat și în limba rusă. Drept urmare, instanța a recunoscut aceast fapt drept o încălcare și a doua oară l-a obligat pe procuror, să-i înmâneze o copie a actului de învinuire, pentru ca avocații să poată elabora o linie de apărare eficientă”, a declarat Israte, citat de servicul de presă al „Partidului Nostru”.

În final, Istrate a subliniat că continuarea procesului, care se află la etapa audierilor, a fost amânată până în luna noimebrie, curent. Amintim că primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoeș a fost reținut de poliție la 17 martie, în mod violent, având loc altercații între polițiști și locuitorii orașului. Cimpoeș este cercetat penal pentru neglijență în serviciu. Primarul de la Basarabeasca este acuzat că nu ar fi luat măsuri de prevenire și curmare a unui caz de exploatare sexuală a unei fetițe de 13 ani din oraș de către tatăl acesteia, conform moldnews.md.

Valentin Cimpoeș a fost plasat în arest pentru 30 de zile la Penitenciarul nr.13 din capital, printr-o decizie a fostului jurist al Partidului Democrat, judecătorului Sergiu Bularu. Ulterior, el a fost transferat în arest la domiciliu. Conducerea „Partidului Nostru”, califică dosarul Cimpoeș drept unul politic, în contextul persecuțiilor la care sunt supuși reprezentanții autorităților locale de opoziție pe teritoriul întregii țări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...