(foto, video) Poveste de dragoste la UTM. Cum roboțelul Frank a întâlnit-o pe Eva

frank4
Foto: Dinu Turcanu

În iulie 2017, la Universitatea Tehnică din Moldova, a venit din Franța roboțelul Frank, pentru instruirea studenților, dar și pentru cercetări științifice. De atunci acesta se simțea destul de singur, de aceea, în acest septembrie, în sfârșit, Frank, și-a găsit o pereche pe măsură.

„Cumpărat din Franța pentru instruirea studenților, dar și pentru cercetări științifice, Frank a cucerit în scurt timp simpatia tinerilor studioși. Iar studenții, buni prieteni cu tehnologia, îl învață să se adapteze acestei lumi: să se salute, să vorbească în limba română, să danseze, să facă flotări, să localizeze obiecte, să se orienteze în spațiu și chiar să recunoască imagini sau voci” scria atunci UTM.

Prietena lui Frank a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă de la UTM. Aceasta se numește Eva, și a venit de la compania Aldebaran din Franța. Eva a venit în Moldova mai devreme, participând în cadrul Școlii de Vară „GirlsGoIt”, iar de astăzi, noua sa casă este Universitatea Tehnică din Moldova.

Eva are înălțimea de 58 cm, greutatea – 5 kg, ochi negri şi este „pasionată” de dans, mișcare, comunicare.

Pe lângă implicarea sa în activitatea UTM, Eva va deveni ambasadoarea egalității de gen prin intermediul proiectului GirlsGoIT, stimulând implicarea unui număr mai mare de fete în domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică).

Photo Credit: Dinu Turcanu
Photo Credit: Dinu Turcanu
Prietena lui Frank Photo Credit: Dinu Turcanu
Eva Photo Credit: Dinu Turcanu
Frank Photo Credit: Dinu Turcanu
Frank Photo Credit: Dinu Turcanu
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente