15:12:47 25.04.2024
Stiri

Casa în care a copilărit Trump a fost OCUPATĂ de refugiaţi în weekend

Știri 19.09.2017 12:30 Vizualizări1425 Autor: Ziarul National


Casa în care a copilărit Trump a fost OCUPATĂ de refugiaţi în weekend Sursa: ziare.com

Casa în care a copilărit preşedintele american Donald Trump, la New York, a avut în weekend locatari noi - refugiaţi care şi-au împărtăşit poveştile, pentru a atrage atenţia asupra crizei migranţilor.

Locuinţa cu trei etaje, în stil Tudor, construită de tatăl lui Trump, Fred, în 1940, poate fi închiriată în prezent pe Airbnb, cu preţul de 725 de dolari pe noapte. În martie, ea a fost vândută unei persoane neidentificate, pentru 2,14 milioane de dolari.

Organizaţia internaţională antisărăcie Oxfam a închiriat-o sâmbătă şi a invitat patru refugiaţi să discute cu jurnaliştii.

„Am vrut să îi transmitem un mesaj puternic lui Trump şi liderilor lumii, că trebuie să facă mai mult pentru a primi refugiaţii”, a declarat Shannon Scribner, director al Departamentului umanitar al Oxam America.

Într-un dormitor de la etaj, Eiman Ali, în vârstă de 22 de ani, se uită în jur, la podeaua din lemn închis la culoare şi la o copie a cărţii „Trump: The Art of the Deal”, aflată pe o masă din apropiere.

„Ştiind că Donald Trump era aici la vârsta de patru ani mă face să mă gândesc unde eram eu la vârsta da patru ani”, spune Ali, zâmbind, cu faţă încadrată de un hijab gri. „Cu toţii suntem copii crescuţi să fim cetăţeni productivi, cu atât de multe visuri şi speranţe”, adaugă ea.

Ali avea trei ani când a ajuns în SUA din Yemen, unde părinţii ei fugiseră când a izbucnit războiul în ţara lor de origine, Somalia.

Ghassan al-Chahada, în vârstă de 41 de ani, un refugiat sirian care a sosit în SUA cu soţia şi cei trei copii ai săi, în 2012, stă într-o cameră cu paturi suprapuse şi o plăcuță pe care scrie că probabil acela a fost dormitorul lui Donald Trump în copilărie.

„Înainte să înceapă conflictul în Siria, visam să venim în America. Pentru noi a fost un vis împlinit”, a povestit el.

Bărbatul a mărturisit, însă, că viaţa sa s-a schimbat când Trump a semnat ordinul prin care le-a interzis oamenilor din Siria şi alte cinci ţări cu populaţie musulmană să intre pe teritoriul SUA.

„Speram să obţin Cartea Verde şi să pot să îmi vizitez ţara. Dar de când a fost ales Trump, nu îndrăznesc să părăsesc această ţară şi să nu mai pot să mă întorc”, explică el.

Trump a locuit în casa respectivă până la vârsta de aproximativ patru ani, când familia sa s-a mutat într-o altă casă construită de tatăl său în apropiere.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md