PD vrea să „crească” opoziția: Promite să-i ofere acces şi la informaţii cu caracter secret

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, sare în ajutorul opoziției extraparlamentare pentru a o „consolida”, fiind gata să ofere mecanisme de cooperare şi acces la informații, chiar şi acces la informații cu caracter secret.

După şedinţa săptămânală a PD, speakerul Andrian Candu a criticat protestul de duminică organizat de partidele extraparlamentare de opoziţie declarând că lidera PAS, Maia Sandu, se comportă ridicol, deoarece vine din PLDM, partid care a promovat schimbarea sistemului electoral.

„E ridicol cum ea venind din PLDM, care a susținut trecere la sistemul mixt, ea a venit în Parlament promovând schimbarea sistemului electoral, cere anularea sistemului mixt. Şi Năstase acum un an protesta şi solicita schimbarea sistemului electoral în sistemul mixt, iar acum vine cu solicitarea de a renunța la schimbarea sistemului”, a spus Candu.

În context, acesta a declarat că duminică a văzut o „debandadă, întrucât partidele se critică între ele, vin cu poziții diferite, nu știu ce vor”, astfel PD vrea să le ajute să se consolideze.

„Luând în vedere că Republica Moldova are nevoie de opoziție consolidată, am discutat în PD şi am stabilit eforturi de a ajuta opoziția să se consolideze. Vrem să le oferim acces în unele platforme, să îşi formuleze mai bine poziţia, să ştie mai bine procesele. Dacă ei nu se pot organiza, încercăm noi să le dăm o mână de ajutor. Le vom da mecanisme de acces în Parlament, Guvern şi chiar acces la informaţii cu caracter secret, dacă va fi nevoie”, a conchis Andrian Candu.

Colacul de salvare al PD vine, conform speakerului, în contextul în care opoziţia a compromis ideea protestului, iar acum va compromite şi ideea de opoziţie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...