„Noi aşteptăm cu nerăbdare de la Dodon răspunsul la întrebarea Platformei DA de săptămâna trecută. Noi vrem ca Dodon sau Plahotniuc să publice informaţiile, care sunt de interes public,  despre provenienţa banilor cheltuiţi la reconstrucţia Reşedinţei Condriţa şi reparaţia Preşedinţiei. Aşteptăm informaţiile cu nerăbdare, deoarece noi vedem un buchet întreg de articole din Codul penal”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Totodată, Alexandru Slusari a spus că în aceste condiţii Dodon încalcă flagrant legislaţia RM: „Până în prezent Dodon evită să răspundă la această întrebare, deşi este vorba de reconstrucţia celor două obiecte de stat. Aici trebuie să fie respectată legislaţia achiziţiilor publice, să fie clar de unde provin banii. Banii trebuie să treacă prin bugetul de stat, dacă mai ales banii sunt împrumutaţi sau donaţi de către guvernul Turciei. Cu certitudine trebuie să avem un acord internaţional, care să fie ratificat în mod corespunzător. Trebuie să fie clar cum sunt cheltuiţi aceşti bani. Noi vedem că flagrant se încalcă legislaţia Republicii Moldova. Există bănuială că aici este vorba de corupere pasivă, abuz de putere, samavolnicie, folosirea fondurilor externe nu după destinaţia corespunzătoare”.

„Noi încă o dată cerem ca tandemul Plahotniuc-Dodon să explice cetăţenilor acest aspect economic. De unde provin banii, cum sunt utilizaţi şi de ce nu a fost anunţat tender. Dacă în timpul apropiat acest lucru nu se va produce, noi vom veni cu o altă abordare”, a mai menţionat vicepreşedintele Platformei DA.

Referindu-se la acest subiect, liderul Platformei DA, Andrei Năstase”, a spus că „aceşti doi indivizi, Plahotniuc şi Dodon, ne fac în continuare un circ”.