Chirtoacă a fost ales de cetăţeni, nu de consilieri: PL cere anularea deciziei CMC privind referendumul din 19 noiembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consilierii municipali liberali cer anularea deciziei Consiliului Municipal Chişinău prin care a fost stabilită data desfășurării referendumului de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă, declarând că hotărârea este ilegală, întrucât edilul a fost ales de cetăţeni, nu de consilieri municipali.

Fracțiunea PL din cadrul CMC cere anularea deciziei Consiliului pe motiv că data referendumului a fost stabilită cu încălcări legale operative. „Nu ţine de competenţa CMC de a stabili desfăşurarea referendumului, în situaţia în care primarul a fost ales de cetăţeni, dar nu de consilierii aleşi”, se arată în solicitarea liberalilor, semnată de 6 consilieri.

În cadrul şedinţei din 12 septembrie a Consiliului Municipal s-a decis organizarea referendumului pentru demiterea edilului suspendat al capitalei. Cu votul a 26 de consilieri s-a decis că acesta va avea loc la 19 noiembrie curent. Cei 12 consilieri din partea Partidului Liberal au votat contra acestui proiect.

Citeşte şi: (FOTO) Inscripție „Referendum. 19.XI” pe uşa lui Chirtoacă; Reacția incredibilă a primarului la decizia CMC

„Considerăm că referendumul poate avea loc pe 19 noiembrie. Dacă vom reuși, în primăvara anului viitor vor avea loc alegeri noi a primarului general”, a enunțat socialistul Ion Ceban.

Întrebarea la care vor răspunde locuitorii Chișinăului în cadrul referendumului este dacă susțin sau nu revocarea din funcție a actualului primar Dorin Chirtoacă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...