62 de elevi și studenți vor primi burse de merit în anul de studii 2017-2018

62 de elevi și studenți vor primi burse de merit în anul de studii 2017-2018. Astfel, 12 studenți din instituțiile de învățământ superior vor primi Bursa Republicii în valoare de 1385 de lei, iar 30 de studenți vor beneficia de Bursa Guvernului în sumă de 1155 de lei.

Totodată, 20 de Burse Gaudeamus, în mărime de 840 de lei fiecare, vor fi acordate elevilor din instituțiile de învățământ profesional tehnic.

Aceasta după ce Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, listele studenţilor din instituţiile de învăţământ superior şi elevilor din instituţiile de învăţământ profesional tehnic post-secundar care vor beneficia de burse de merit în anul de studii 2017-2018.

Bursele sunt oferite în scopul susţinerii performanţelor academice ale tinerilor și creşterii atractivităţii învăţământului superior şi profesional tehnic din ţară.

Listele candidaţilor la bursele de merit au fost aprobate în cadrul senatelor instituţiilor de învăţământ superior şi consiliilor profesorale ale instituţiilor de învăţământ profesional tehnic post-secundar, câștigătorii fiind selectaţi în baza unor criterii precum: media notelor, activităţile educaţionale, culturale, sportive, Curriculum Vitae, publicaţiile şi scrisorile de recomandare.

Achitarea burselor se va efectua de către fiecare instituţie de învăţământ în limitele alocaţiilor bugetare aprobate în acest scop.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.