Sectorul agricol va beneficia de susținerea Corporației Financiare Internaționale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova va beneficia de suport din partea Corporației Financiare Internaționale (IFC) pentru îmbunătățirea climatului de afaceri în industria agricolă. În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi ratificarea unui acord de consultanță dintre țara noastră și IFC.

Conform Acordului, organizația internațională va acorda Republicii Moldova servicii de consultanță pe trei domenii prioritare, și anume: ameliorarea mediului de afaceri, consolidarea accesului la piață, cu accent pe sectorul agroindustrial, precum și sporirea nivelului de protejare a investițiilor.

Astfel, suportul oferit se va concentra pe îmbunătățirea cadrului administrativ și instituțional, analiza și revizuirea cadrului legislativ și normativ, pe acordarea de asistență în procesul de elaborare a documentelor de politici și a strategiilor de dezvoltare.

Conform Acordului, Corporația Internațională Financiară va oferi țării noastre asistență tehnică în valoare de 3,2 milioane de dolari SUA, în timp ce contribuția Guvernului va fi de 160 de mii de dolari SUA, iar a Ministerului Economiei și Infrastructurii de 100 de mii de dolari SUA.

Republica Moldova a devenit membru al Corporației Internaționale Financiare la data de 10 martie 1995.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...