BreakingMED: 6 aplicații mobile care ar simplifica sistemul medical din Moldova. Ce propun tinerii specialiști

1-49

Sâmbătă, 16 septembrie, tinerii din domeniul medical și al tehnologiilor informaționale și de comunicare au luat parte la cel de-al doilea eveniment al proiectului „BreakingMed”, Future of Health: APPS. Aplicațiile medicale mobile au fost linia principală de subiect a discuțiilor dintre participanți și specialiștii invitați.

Rezumatul întrevederii „Future of Health: APPS”

Zeci de participanți entuziasmați de a aduce schimbări digitale în sistemul medical din Republica Moldova s-au reunit pentru a doua oară la iHUB. Prima sesiune a debutat cu categorisirea aplicațiilor medicale mobile în aplicații de urgență, de monitorizare/urmărire, aplicații de notificare și aducere-aminte, VR– AR apps și aplicații de suport psihologic.

De asemenea, am discutat cu realizatoarea unei aplicații mobile de biomonitorizare a bebelușilor „Baby Moon”. Împletind senzori e-Textili într-un sistem de purtare ergonomic al bebelușilor,  aceștia vor colecta datele despre semnele vitale ale bebelușului și le vor transmite pe smartphone. Această aplicație deja a câștigat Seed Stars Chișinău 2017.

Ultima parte a fost un atelier condus de Vlad Drahnea, co-fondator Lockstache, care ne-a relatat pe îndelete despre însemnătatea unei aplicații mobile, cum să construiești o aplicație mobilă, care sunt diferențele dintre platformele iOs și Android, ce tehnologii să folosești, ce resurse ar trebui să ai și cum trecem prin procesul de planificare. Atelierul de lucru a scânteiat de idei inovatoare.

Aplicațiile mobile medicale – soluții pentru problemele sistemului medical autohton

Vă prezentăm ideile de aplicații mobile medicale din partea participanților:

# o aplicație AR ce ar facilita vizualizarea unor modele 3D ce țin de anatomia corpului uman;

# o aplicație care ar conecta donatorii de sânge cu persoanele care au nevoie de sânge;

# o aplicație care ar permite vizualizarea stocurilor medicamentelor din farmacii;

# construirea unei aplicații care ar permite vizualizarea rezultatelor analizelor medicale online;

# Yandex Ambulance – aplicație mobilă pentru serviciile de ambulanță;

# o aplicație de monitorizare a persoanelor bolnave de tuberculoză care va simplifica medicilor procesul de depistare a stărilor grave ale pacienților.

Unele dintre aceste idei vor fi transformate în produse reale la Hackathonul ce se apropie cu pași grăbiți. Până atunci, mai sunt câteva sesiuni tematice. Urmează explorarea Realității Virtuale în medicină pe 23 septembrie. Aici îți poți asigura locul la eveniment.

Mai multe detalii despre proiect, puteți găsi pe pagina de facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente