Cu nouă trofee, emisiunea de parodie „Saturday Night Live” şi-a adjudecat rolul de mare câştigător. A fost urmat de serialul „The Handmaid's Tale”, favorit la câştigarea premiului pentru cel mai bun serial-dramă, cu câte opt victorii. Producţia este despre o sectă fundamentalistă creştină care a preluat controlul asupra Statelor Unite. În această peliculă, actriţa Elizabeth Moss a fost recompensată pentru cel mai bun rol principal.

Vedeta serii a fost şi serialul „Big little lies”, recompensat cu cinci premii pentru cea mai bună miniserie, inclusiv pentru actriţele Nicole Kidman şi Laura Dern.

Trofeul pentru cel mai bun film de televiziune a fost acordat peliculei „Black Mirror”, care spune poveşti diferite din lumi distincte, dintre viitor sau prezent. 

Serialul „Westworld” a fost nominalizat la 22 de categorii, dar nu a primit nicio distincţie. Ediţia din acest an a fost marcată de absenţa „Game of Thrones”, care anul trecut a adunat nu mai puţin de 12 premii, intrând în istoria Emmy.

Acum însă, nu s-a mai aflat în competiţie, deoarece al şaptelea sezon a început prea târziu pentru a fi luat în calcul în lupta pentru râvnitele premii. Gala Emmy a ajuns la cea de-a 69 ediţie, iar trofeul este considerat la fel de prestigios ca şi Oscarul.