Lucrurile fascinante care ți se întâmplă atunci când dormi: Care sunt cele mai înfricoșătoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mulţi oameni consideră că perioada de somn implică odihnă şi pace după o zi lungă şi plină de evenimente. Deşi acest aspect este adevărat, în organism se petrec o mulţime de procese care au rolul de a regla organismul.

Memorarea

În timpul somnului, creierul reia evenimentele petrecute în ziua care a trecut, le cataloghează şi le stochează în centrele creierului de memorie pe termen lung. Simultan, creierul şterge amintirile inutile, informează Listverse.

Acest proces este esenţial pentru memoria pe termen lung, care la rândul ei este critică pentru funcţionarea adecvată a unui om, aici fiind incluse un spectru larg de procese cognitive, inclusiv învăţarea unor noi mişcări sau acumularea informaţiilor.

Astfel, cu ajutorul acestui proces, mulţi oameni îşi pot aminti cu precizie evenimente specifice care au avut loc în urmă cu zeci de ani.

Presiunea sângelui şi temperatura scad

După 30 de minute de la adormire, organismul începe să-şi coboare temperatura. Acest lucru se întâmplă pentru a încetini metabolismul care permite corpului să doarmă mai multe ore fără să i se facă foame. Ca rezultat, bătăile inimii şi presiunea sângelui scad.

Temperatura scade chiar şi cu 1,1 grade Celsius, ajungând la 35,6, cu un grad mai mult decât la instalarea hipotermiei. Deoarece corpul consumă mai puţină energie, nu există riscul de a îngheţa în timpul somnului.

La trezire, presiunea şi frecvenţa bătăilor inimii cresc rapid pentru a face faţă cererii mai mari de energie. Pentru o scurtă perioadă, există un dezechilibru, care poate fi dedus după lipsa de îndemânare şi gândirea înceţoşată.

Paralizia în timpul somnului

Acesta este unul dintre cele mai înspăimântătoare evenimente. Paralizia în timpul somnului presupune că nu te poţi mişca sau nu poţi ţipa în timpul unui coşmar. În timpul somnului REM, atunci când au loc visele, creierul blochează neurotransmiţătorii şi receptorii din muşchi, paralizând efectiv corpul.

Mai mult, există ocazii rare în care acest fenomen poate avea loc chiar când aţipeşti sau te trezeşti, asta înseamnă că eşti perfect conştient, dar nu te poţi mişca.

Citește continuarea AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...