Actualitate

CEDO va judeca plângerea „Martorilor lui Iehova” din Rusia

În comunicatul de presă publicat pe site-ul CEDO se precizeaza că în cazul Tablighi Jamaat, Aum Shinrikyo, Falun Dafa, Nursi și Al-Sunnah se vor cere lamuriri de la autoritățile ruse in legatura cu motivele interzicerii activității acestor miscari religioase.

Săptămâna trecută, organizația „Martorii lui Iehova”, declarată în aprilie de Moscova ca fiind extremistă, a atacat o decizie similara la Curtea Suprema. Interdicția autorităților ruse a afectat aproape 400 de birouri regionale ale „Martorilor lui Iehova” și aproximativ 170.000 de adepți ai acestei mișcări religioase.

Activitatea asociației religioase internaționale Aum Shinrikyo din Rusia a fost interzisă în septembrie anul trecut, dupa ce organizația a fost declarata drept „teroristă”.

La randul sau, miscarea religioasa Tablighi Jamaat a fost interzisă în Rusia în 2009. Centrul analitic „SOVA”, care studiază problemele legate de naționalism și xenofobie în Rusia, considera această decizie ilegală. Conform SOVA, asociația religioasă nu a facut niciodata apel la violență.

Sursa:paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *