(video) Un motiv important pentru a vizita orașul Cahul. Vino cu transport gratuit la Festivalul de Film „MOLDOX”

Moldox cover facebook

A doua ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială, MOLDOX va avea loc la Cahul, în perioada 23-28 septembrie 2017. Festivalul include ecranizare de film, ateliere de lucru, prezentare de proiecte cinematografice și masterclass-uri cu profesioniști din cinematografia internațională.

MOLDOX este un festival tânăr cu idei inovative. Misiunea festivalului este de a încuraja implicarea socială prin filme documentare. Astfel, în cadrul Festivalului MOLDOX spectatorii vor avea ocazia să urmărească proiecțiile unora dintre cele mai bune filme documentare sociale din întreaga lume.

Cea de-a doua ediție a festivalului își va deschide ușile publicului larg cu o proiecție de câteva filme documentare vechi moldovenești, ce va fi însoțită de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” dirijată de Ilie Croitoru Rotila. Acesta va marca începutul festivalului și va transmite amestecul fascinant de muzică și film.

În acest an, tema festivalului este „PUTEREA”, astfel că proiecțiile de film, panelurile de discuție și sesiunile de întrebări și răspunsuri cu regizorii filmelor proiectate vor fi centrate în jurul următoarelor subiecte: „Puterea Femeii”, „Puterea Opresiei”, „Puterea Pasiunii” și „Puterea Religiei”. La fel, pentru această ediție este pregătită o selecție specială de filme cu titlul „Nostalgia”. În cadrul Festivalului vor fi proiectate 20 de lungmetraje premiate în întreaga lume și 10 scurtmetraje în sala mare a Palatului de Cultură și seara în aer liber la Brother’s Pub.

Spectatorii au acces liber și gratuit în toate locațiile. Transport Chișinău – Cahul – Chișinău este asigurat zilnic și este gratuit.

Mai multe detalii despre proiect, echipă, tutori, filme, transport spre Cahul găsiți pe site-ul oficial al festivalului: www.moldoxfestival.com, pe pagina de Facebook: www.facebook.com/MoldoxFestival. Puteți contacta organizatorii la [email protected], 069670119.

TRANSPORT GRATUIT

Cea de-a doua componentă a MOLDOX este un laborator cu 4 ateliere de film documentar, MOLDOX LAB. Atelierele sunt intensive (6 zile) și se adresează atât începătorilor cât și cineaștilor profesioniști:

  1. Exploration Workshop –  adresat tinerilor din municipiul Cahul;
  2. Action Workshop – pentru membrii de ONG-uri;
  3. Women Filmmakers – pentru femeile pasionate de regie și producție cinematografică;
  4. Inspiration – adresat profesioniștilor din domeniu.

La sfârșit de MOLDOX LAB, rezultatele vor fi prezentate publicului larg, iar proiectele cele mai reușite vor fi premiate.

Prima ediție a festivalului a atras peste 2.500 de spectatori ce au vizionat 20 documentare de lung și scurt metraj, în Sala Mare a Palatului Culturii „Nicolae Botgros”.

***

MOLDOX este un eveniment organizat de către Asociația „MOLDOX”, SVENSKA FILMSTUDION, Centrul CONTACT-Cahul și Asociația pentru Dezvoltare Creativă cu suportul generos al Swedish Institute, Ambasadei SUA în Moldova,  Institutului Cultural Român, Primăriei Municipiului Cahul, Centrului Cultural German Akzente din Chişinău, Goethe-Institut România, Fundației Est-Europeană, etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente