Chiril Moțpan explică situația cu microbuzul de la Moldova 1

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chiril Moțpan, secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr și fost angajat al MAI a explicat situația cu microbuzul din fața postului public de televiziune, care a stârnit controverse în ultimele zile.

El susține că „în momentul apariției microbuzului în spațiul din preajma televiziunii, în față nu erau polițiști, iar poarta televiziunii era deschisă. Protestatarii veneau în marș în spate”.

„Ideea noastră a fost să plasăm microbuzul în dreptul porții, ca să nu intre nimeni în curtea instituției și să evităm provocările. Poliția, care a apărut mai târziu, însă, a reacționat inadecvat situației provocând lumea. REȚINERE! Aceasta a fost comanda aruncată de colonelul Vasile Ivas, comandantul Brigăzii de poliție cu Destinație Specială a MAI și patru ”bravi” luptători s-au năpustit asupra lui Alexei (șoferul microbuzului n.r.), „vina” căruia consta doar în faptul că se afla la volanul automobilului. Ulterior, cineva dintre polițiști a dat cu gaze lacrimogene și două doamne de circa 60 de ani au avut de suferit”, a menționat Chiril Moțpan.

„Neadevărul tirajat de televiziunile lui Plahotniuc și, din păcate, alte televiziuni, care nu s-au documentat integral, dar au apelat doar la informația (sau, mai bine zis, la dezinformația) din comunicatul poliției, este menit să descurajeze alte proteste, să demonizeze protestatarii, care, de fapt, nu au dat niciun prilej să fie învinuiți de violențe”, a continuat Chiril Moțpan.

Potrivit acestuia „Alexei Alexeev, șoferul microbuzului, a fost arestat pentru 72 de ore, după ce mascații au tăbărât peste el acasă fără niciun motiv juridic”.

De cealaltă parte, poliția susține că nu a aplicat gaze lacrimogene și acuză șoferul microbuzului că ar fi accidentat 3 polițiști.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...