Liderii opoziției încă așteaptă o reacție de la conducerea Moldova 1: Avem dreptul să fim invitați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii Partidului Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, încă așteaptă o reacție de la conducerea postului public de televiziune Moldova 1, pentru a fi invitați în această săptămână în cadrul unui talk-show.

Solicitarea a fost lansată duminică, în timpul protestului din fața televiziunii publice, iar la ea încă nu s-a venit cu o reacție.

„Televiziunea națională trebuie să informeze cetățenii. Trebuie să ofere oportunitatea ca cetățenii să nu afle doar poziția guvernării, care e tirajată de holdingurile lui Plahotniuc și Dodon, dar și mesajele opoziției. PAS și PPDA s-au bucurat de sprijin și se bucură de sprijin popular, cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale. Pentru că nu am primit un răspuns satisfăcător, am decis să le oferim timp până vineri, iar dacă acest răspuns nu va veni până vineri, noi vom ieși din nou în fața televiziunii duminica viitoare”, a declarat Maia Sandu.

Protestatarii au solicitat ca Moldova 1 să ofere săptămânal o oră „opoziției reale”.

„Dacă în 5 zile nu vom primi drept de exprimare, vom protesta din nou. Noi am făcut acest apel, am apelat la bunul simț, dacă mai este pe undeva, iar dacă nu vom primi un răspuns sigur că vom continua protestele. Felul în care vom protesta, vom stabili în comun, consultându-ne cu protestatarii”, a declarat președintele Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase.

În timpul protestului de duminică, din fața televiziunii, Moldova 1 difuza emisiuni înregistrate și nu a mediatizat aceste acțiuni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...